Costa Blanca

In deze streek is ontzettend veel te beleven. Het blijft niet alleen bij de prachtige zee, heerlijke stranden, comfortabele huizen en ongekend plezier. Wij hebben een overzicht gemaakt van enkele activiteiten, de beste pretparken, leukste dorpjes en meer, waar wij van denken dat u op zijn minst een aantal van moet bezoeken.

Watervallen, Algar

Watervallen van Algar, Costa Blanca

Watervallen van Algar

De watervallen van Algar liggen bij een dorpje genaamd Callosa d’En Sarrià.
Lees meer…

Guadalest

Guadalest, Costa Blanca

Guadalest

In het binnenland van de streek Costa Blanca ligt het prachtige dorpje Guadalest.
Lees meer…

Aqualandia

Aqualandia, Benidorm Costa Blanca

Aqualandia

In Benidorm kunt u het waterpark Aqualandia bezoeken.
Lees meer…

Mundomar

Mundomar, Benidorm Costa Blanca

Mundomar

Mundomar is een pretpark met zee- en exotische wilde dieren.
Lees meer…

Algemene informatie

De Costa Blanca heeft een zeer gezond klimaat. Zowel de WHO (Wereld Gezondheidsorganisatie) en de aan de Costa Blanca praktijk houdende artsen verklaren dit.

Het zuidelijk deel van de Costa Blanca is één van de meest gezonde plekken op de wereld. Deskundigen zijn het erover eens dat de mensen die in de Costa Blanca wonen gezonder zijn en minder lichamelijke klachten hebben als mensen welke ergens anders wonen.

Met name astma- en reumapatiënten, mensen met hart- en vaatziekten, artrose, allergieën en huidaandoeningen voelen zich beter bij verblijf in deze streek.

De bewoners, artsen en specialisten zullen allen spreken over het gezonde klimaat.

Door het bergachtige binnenland wordt de kust beschut tegen de wind, waardoor de temperaturen het gehele jaar zeer aangenaam te noemen zijn.

’s Winters – ca. 15 t/m 22 graden
‘s Zomers – ca. 30 graden – zeker niet te warm dus!

De zon schijnt hier meer dan 300 dagen in het jaar en de luchtvochtigheid is erg laag.

De Costa Blanca is zowel geschikt voor een zomervakantie als voor winterverblijf. De beste keus voor een verblijf in Spanje.

Hierdoor komt u niet alleen buitenlanders tegen die zich permanent gevestigd hebben in Spanje, maar ook het hele jaar door toeristen.

De stranden zijn onvergetelijk voor de mensen die een passieve vakantie genieten. Maar ook voor de meer actievere vakantiegangers zijn er genoeg mogelijkheden. Zo kunt u het fantastische bergland in trekken. Dit ligt niet ver van de kustlijn. Dit is een prachtig natuurgebied voor wandelaars, maar zeker ook voor de automobilisten geschikt.

U mist een activiteit in de Costa Blanca?

Bent u ergens geweest wat er nog niet tussen staat? Laat het ons weten via het contactformulier.